Energiek, ambitieus en gemotiveerd! Dol op slagwerkmuziek (hoe kan het ook anders) en liefhebbers van het gezellige verenigingsleven. Spelend in de 1e divisie onder professionele leiding van Robbert Houtkamp. Dat zijn wij in een notendop.

Maak kennis

Bij Slagwerkgroep Suona ontmoeten meerdere werelden elkaar: van jong tot oud, van gestemde tot ongestemde instrumenten, van beginnende tot zeer ervaren muzikanten, van klassieke tot moderne muziek, van muziek maken op straat tot in het theater. Je leest het al, het is erg divers. En dat is ook wat slagwerkmuziek is en waar Suona voor staat.

Onze muziek

Elke woensdag repeteren we in ons clubgebouw ter voorbereiding op onze optredens. Zo zijn we de ene periode druk voor een podiumconcours, spelen we daarna onze samba muziek met populaire hits voor de straatoptredens, werken we vervolgens aan een eigen concert in het theater en staat daarna het kerstrepertoire op de lessenaar voor een kerstconcert in een kerk. Elk jaar is anders.

Onze instrumenten

We spelen op gestemd (melodisch) instrumentarium en ongestemd instrumentarium. De gestemde slagwerkinstrumenten zoals xylofoons, marimba’s, vibrafoons, marchingbells en pauken produceren verschillende toonhoogtes waardoor het mogelijk wordt om met deze instrumenten melodieën te spelen. Daarnaast zijn er de ongestemde slagwerkinstrumenten zoals trommels, tom-toms, bongo’s, bekkens en vele bij-instrumenten.

Samenwerken

Daarbij vinden we het ook heel leuk om samenwerkingen aan te gaan. Denk aan concerten met andere muziekverenigingen, zangkoren, solisten, dansers en DJ’s. De wow-factor die dit bij de luisteraars te weeg brengt, vinden we te gek.

Acties

Jaarlijks zetten we ons ook in om de clubkas van onze muziekvereniging te spekken. Dat gaat van het verkopen van speculaas tot het achter de bar staan tijdens de Zwarte Cross. Activiteiten die we als club doen. Gezellig samen, wat het clubgevoel versterkt. Teamwork makes the dreamwork!

Nieuwsgierig?

Wat leuk! Je bent van harte welkom om te komen luisteren en de sfeer te proeven. Dat kan tijdens een repetitie op woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur. Maar ook tijdens een van onze optredens (hou daarvoor onze agenda en socials in de gaten).